Enige maanden geleden werd ik benaderd door Pieter Buma of ik nog foto’s beschikbaar had van Johannes Pool. Toen wij nog in Zuidhorn woonden heb ik nagenoeg elk weekend foto’s gemaakt van de amateurvoetbalwedstrijden van de VV Zuidhorn en dus ook coaches, trainers, vrijwilligers van teams af en toe op de foto gezet en zo ook dus Johannes Pool van vv Rood Zwart Baflo.
Inmiddels is de biografie over Johannes en Henk Pool uitgebracht en zie hieronder het persbericht hierover.
Voor de liefhebber eenvoudig te bestellen en een mooi naslagwerk, klik hier voor meer informatie over het JPT Toernooi.

Historisch voetbal komt tot leven door middel van augmented reality

Levendige voetbalbiografie over Groningers Johannes en Henk Pool is verschenen

We noemen het wel eens de derde helft: de gezelligheid en het biertje na een voetbalwedstrijd. Niet zelden leidt dit tot bijzondere verhalen, zo ook in Groningen waar Johannes en Henk Pool voetbal speelden. Met behulp van augmented reality krijgt de lezer een uniek inkijkje in de humoristische en herkenbare verhalen die in het nieuwe boek van Pieter Buma uit Baflo worden verteld. Zijn boek ‘Johannes & Henk – Voetbal is ons leven’ is verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Na het voetbal een biertje en daarna even gezellig samenzijn in de clubkantine. Voor veel amateurvoetballers is dit een wekelijks terugkerend fenomeen. Aan het eind van de avond loopt het wel eens uit de hand en heb je weer een verhaal om later te vertellen aan de kleinkinderen. Johannes & Henk gingen voorop in deze strijd, soms als slachtoffer en zo nu en dan als initiator. Het levert in dit boek een reeks van hilarische momenten op. Lees ze maar eens door en misschien herken je enkele situaties wel weer terug!

In dit boek wordt gebruik gemaakt van augmented reality. Aan de foto’s is extra informatie toegevoegd, zoals een extra foto, een muziekfragment of een filmpje.

 

Pieter Buma (1966) is geboren en getogen in het Groningse Bavveld (Baflo), nabij Pieterburen. Zoals zovelen voor hem dromend over een leven als profvoetballer. Helaas bracht een gebrek aan talent hem niet verder dan de onderste regionen van de noordelijke voetbalkelder en zocht hij zijn heil elders. Als docent biologie bleef hij contact houden met het gras en bleek hij wel enig talent te hebben voor het schrijven van zijn avonturen in de voetballerij. Johannes en Henk waren hierbij enkele van zijn trouwe begeleiders.

Boekgegevens

Titel: Johannes & Henk – Voetbal is ons leven
Auteur: Pieter Buma

 

Verschijningsdatum: 15-06-2018 Aantal pagina’s: 216
ISBN: 9789402245592 Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 21,50 Uitvoering Paperback

* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op:
Auteur: Pieter Buma, e-mail: ptrbuma@gmail.com
Uitgever: Erwin de Haan, tel. 035-603 79 37, e-mail: marketing@boekscout.nl

U kunt beeldmateriaal of een digitaal recensie-exemplaar opvragen via marketing@boekscout.nl.