Gino Wiemann voor al uw foto opdrachten

Gino Wiemann uw fotograaf voor uiteenlopende opdrachten.

Sinds 2006 heb ik mijn bedrijf Gino Fotografie en ICT en sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder deze naam.

In het begin ben je druk met het opzetten van een website, het verkennen van de markt had ik al gedaan.
Daarna komt het meest moeilijke, hoe krijg je nieuwe opdrachtgevers??

Ik heb dit als volgt opgepakt.
Door goed om mij heen te kijken en naar events te gaan waar ik mijn naamsbekendheid kon vergroten. Veelvuldig visitekaartjes uitgedeeld en dit bleek effect te hebben en links en rechts kwamen al wat opdrachten binnen.
Advertenties heb ik ook geprobeerd, maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Je moet de krant maar net lezen of die gemeentegids helemaal uitpluizen en zoals je al zult vermoeden ging dat dus niet zoals ik graag had gezien.
In de plaats waar ik mijn bedrijf ben begonnen (Zuidhorn), ging ik regelmatig, zeg maar elk weekend naar de plaatselijke voetbalclub vv Zuidhorn. Daar veel foto’s gemaakt en gepubliceerd.
Ook het welbekende KanaalPop festival heb ik vanaf het begin in beeld gebracht, dit heb ik 5 jaar gedaan en toen hield ik het wel voor gezien. Promotie is leuk, maar op den duur moet er wel geld verdiend worden en als sponsor fotograaf zat dat er dus niet in.
Wel een ontzettend leuk en leerzame tijd daar gehad.
Ook themafeesten en jaren 80/90 feesten heb ik verscheidene jaren in beeld gebracht voor o.a. Zalencentrum Balk te Zuidhorn.
Wie kent ze niet de Après Ski parties, Balk’s Revival, Jaren80 feesten, Summerdance en ga zo maar door, ik heb ze allemaal gedaan.
Sinds 2011 ongeveer ben ik mij gaan toeleggen op sportfotografie en in de eerste instantie was dat de 4 Mijl van Groningen, de ZuidhoRun, de Plantsoenloop, Ladies Run, DvhN TT-run en ga zo maar door. Ook kwam ik per ongeluk terecht op het TT-circuit van Assen en toen was ik verkocht.
Sinds 2013 maak ik dan ook foto’s voor uiteenlopende websites en sinds vorig jaar voor o.a. www.assenstad.nl en www.photo.nu en mijn eigen website natuurlijk.
Ik heb inmiddels een mooi rijtje motorevents op mijn lijstje staan, MOTO GP, WSBK, GAMMA Racing Days, MX GP, Bennetts British Super Bikes, de OW Cup, ACNN en nog veel meer mooie motor- en auto wedstrijden.
Het valt mij wel op dat ik mij steeds meer ga specialiseren.
Portret en groepsfotografie vind ik erg leuk om te doen en sportfotografie staat ook heel hoog op mijn lijstje. Als fotograaf moet je jezelf toch elke keer weer uitdagen en dat doe ik o.a. door nieuwe dingen te proberen. Sinds november 2017 ben ik bezig met druppel fotografie en heb inmiddels van begin september tot en met 31 oktober 2018 een expositie lopen in het wijkverenigingsgebouw de Dissel aan de Kleuvenstee. Ook deze foto’s worden goed ontvangen en er zijn inmiddels al een aantal van verkocht.
De kennis van Adobe Photoshop en Lightroom heb ik mijzelf aangeleerd en heel veel online gezien en geprobeerd met steeds betere resultaten.

Met bovenstaand hoop ik je een beetje een idee gegeven te hebben van mijn werkzaamheden en mijn interesses als fotograaf.