Druppel fotografie


Druppel fotografie – Splash Art door Gino Fotografie

Escaping the bubble in de woonkamer- Van begin september tot en met gisteren 31 oktober 2018 heb ik een expositie gehad in het wijkcentrum de Dissel te Assen in de wijk Marsdijk. Mede omdat de expositie goed was ontvangen door het publiek heb ik besloten om in de herfst en de winter weer met de druppelfotografie verder te gaan om het naar het next level te tillen als het ware.
Van de feedback die ik mocht ontvangen ga ik verder en ben inmiddels al weer druk bezig met het creëren van nieuwe druppels en nieuwe vormen.
Een druppel foto moet je aanspreken, je ziet er wat in of niet natuurlijk. Het was leuk om te horen dat een ieder die mij ernaar vroeg wat het voorstelde ik altijd eerst vroeg, wat zie jij erin?
En dan kom je tot de ontdekking dat een druppel foto heel anders bekeken kan worden door andere ogen.

Een beetje inzicht en een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van een druppel foto.
. Allereerst de apparatuur om druppel foto’s te maken – Splash Art Kit II van Joe Dyer (Engeland).
. Camera met het liefst een macro lens.
. PC om de gemaakte foto’s op te bekijken en om te zien of er nog iets bijgesteld moet worden. Het komt erg nauw met de scherpte diepte.
. Vloeistof bepalen die je wilt gaan gebruiken, dit kan water of melk zijn, andere heb ik nog niet geprobeerd.
. Dan kan de pret beginnen, het draaien aan de knopjes om een zo mooi mogelijke druppel te krijgen. Na het vallen van de druppel maak je het bassin waar de druppels in vallen weer zo glad mogelijk, dus bubbels verwijderen met bijvoorbeeld een sate stokje.
. Na een paar 100 foto’s komt het uitzoeken, wat houd ik en wat gooi ik weg.
. Het nabewerken kan beginnen. Onrechtmatigheden uit de foto’s verwijderen voor zover dit mogelijk is.
. Foto’s uploaden naar de online foto besteldienst zodat ze besteld kunnen worden.
Dit is was er zoal aan voorafgaat voordat de uiteindelijke foto online komt te staan.

Omdat de expositie voor mij de eerste keer was heb ik er ook veel van geleerd en neem ik dit mee in een volgende.
Een foto in een lijst is een ding wat heel persoonlijk is en daarom ga ik vanaf vandaag de foto’s ook aanbieden via de online foto besteldienst. Er zullen een aantal formaten beschikbaar komen, zo kun je kiezen uit 30x45cm, de druppel foto op canvas en nog een aantal mogelijkheden.
Als je als bezoeker van deze pagina een mooi exemplaar ziet, dan kun je dat eenvoudig online bestellen als foto/canvas of op ander materiaal wat bij jouw interieur past en krijg je alles keurig netjes thuis gestuurd.

En zeg nou zelf, wat is er nou nog leuker dan zo’n originele druppel foto bij jou aan de muur in je entreehal, op je kantoor, werkkamer, slaapkamer of misschien zelfs wel in de woonkamer.

Veel plezier met het bekijken van mijn creaties en zoals altijd geldt, bestellen kan eenvoudig met de klik van je muis.
De houdbaarheidsdatum van de collectie die online staat is tot en met 31 december 2018, daarna worden alle foto’s weer verwijderd om ruimte te maken voor een nieuwe collectie. De pagina met de foto’s wordt regelmatig ge-update met nieuw werk, dus houd deze pagina in de gaten 🙂
druppel boven bank

Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram
error: All rights reserved © 2018 Gino Fotografie