Atletiek en andere topsporten

Atletiek waaronder o.a. 4 Mijl van Groningen
In de afgelopen jaren met regelmaat verschillende hardloopevenementen vast mogen leggen, denk daarbij aan de 4Mijl van Groningen, de Ladies Run, Plantsoenloop, DvhN TT-RUN en Braggeltochten in Garnwerd.
Door het steeds meer toenemende publiek met smartphones, eigen semi- en professionele camera’s is het voor ons fotografen inmiddels ondoenlijk om bij al deze evenementen *gratis* foto’s te blijven maken, dat is ook de reden dat ik daar steeds minder te vinden ben als sportfotograaf. Inhuren kan natuurlijk altijd, maar door de jaren heen heb ik wel begrepen dat veel organisaties daar jammer genoeg geen budget voor hebben.
De media stuurt doorgaans hun eigen verslaggever op pad met een smartphone, dus daar zit ook geen brood meer in.
Desalniettemin heb ik de al deze jaren met heel veel plezier fotografisch verslag gedaan van al deze evenementen zoals de 4 mijl van Groningen, Ladies Run Groningen, Plantsoenloop en ga zo maar door.
Ook in 2017 zal ik links en rechts nog wel verschijnen als sportfotograaf, maar in mindere mate als voorgaande jaren.
Bekijk hieronder wat fotomateriaal van mij van de afgelopen jaren. Omdat ik toch nog wat vraag kreeg naar foto’s van de 4Mijl van Groningen heb ik die foto’s en van de Ladies Run nog even online en actief gezet.